بسم الله الرحمن الرحیم
کسانی که پیاز دوست ندارند بخوانند
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانهای شکل.
ساقه پیاز تا ارتفاع یک متر هم میرسد که آنهم استوانهای و توخالی است.
گلهای پیاز به رنگ سفید یا بنفش به صورت چتر در انتهای ساقه دیده میشود.
پیاز انواع مختلف درد مانند پیاز سفید، پیاز بنفش، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش.
پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت میشود ولی گفته میشود که منشا آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است.
پیاز از زمان های ماقبل تاریخ وجود داشته است.
مردم مصر از آن درغذاهایشان استفاده میکردهاند.
مخصوصا در مصر پیازدر مراسم مذهبی بکار میرفته و احترام خاصی داشته است.
یونانیان و رومیان نیز آن را میشناخته و مصرف میکردهاند.
ترکیبات شیمیایی
پیازدارای ترکیبات گوگردی، قند، کلسیم، املاح سدیم و پتاسیم، ید، سیلیس، آهن، فسفر و ویتامینهای A.B.C میباشد.
پیاز دارای اسانس مخصوصی میباشد که در اثر پختن از بین میرود.
پیاز خام فعالیت معده را زیاد میکند و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید میکند.
بنابراین کسانی که ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند.
این گونه اشخص باید پیازپخته مصرف کنند که ترشحات دستگاه هاضمه را منظم کرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان میکند.
خواص داروئی
پیازادرارآور قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.
برای رفع گاز معده از تنتور پیازمیتوان استفاده کرد.
مقدار مصرف آن 10 تا 15 قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود.
برای رفع دردهای عصبی شربت پیازبهترین دارو است شربت پیازبه این صورت تهیه میشود:
100 گرم پیازخام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید.
پیازدارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین میآورد.
بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنند.
اگر پیازرا له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز میکند.
پیازنیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است.
پیاز.خام محرک قلب است.
پیازباکتریکش است.
پیازتقویت کننده و نرم کننده سینه است .
برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید.
پیازسنگ کلیه را خرد میکند.
پیاز پخته ملین است.
برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیازرا در چشم بچکانید.
ماسک پیازروی صورت خون را به طرف صورت میکشاند و رنگ صورت را درخشان میکند.
پیازچون گرم است برای کسانی که طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد میشود.
پیاز لثهها را محکم میکند.
پیازکلسیم دارد دندانها و استخوانها را تقویت میکند و از نرمی استخوان جلوگیری میکند.
پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو، برونشیت، گریپ و آسم میباشد.
برای رفع سموم بدن پیازتوصیه میشود.
برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آن را بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیازمقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیازرا آسانتر خواهد کرد.
برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیازرا بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود.
بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود.
اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیازرا بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت میشود.
پیازترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف میکنند.
اگر از بوی پیازناراحت میشوید میتوانید بعد از خوردن پیازبرای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید.
تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف میشود.
اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری میکند.
برای اینکه بوی پیازشما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود میتوانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آن را پوست بکنید.