وب سایت فرهنگی مذهبی مهدی الامم

نکات مهم درمورد خشک کردن مواد

نکات مهم درمورد خشک کردن مواد
زمان انتشار :
پنج شنبه 4 مهر 1392 | 00:18
خانم های خانه دار می توانند به دو روش سبزی جات و حبوبات را خشک کنند: از طریق استفاده از خشک کن برقی که دستگاه مخصوصی متشکل از یک موتور

 

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم های خانه دار می توانند به دو روش سبزی جات و حبوبات را خشک کنند:

از طریق استفاده از خشک کن برقی که دستگاه مخصوصی متشکل از یک موتور ، یک پروانه و چند طبقه توری است و سبزی جات و حبوبات ومیوه ها را به راحتی خشک می کند. دستور العمل دقیق در دفترچه دستگاه موجود است.

روش دیگر همان روشی است که قبلا بیان شد وخانم هادر خانه باپنکه موادراخشک می کنندودرواقع همان روش سنتی است.

نکات مهم درمورد خشک کردن حبوبات

همان طور که می توان سبزی جات راخشک کرد، حبوبات را نیز می توان خشک کرد.حبوباتی چون نخودفرنگی و باقلا را نیز می توانید خشک کنید . نخود فرنگی را از غلاف در آورید و بدون شستن در مقابل پنکه روی پارچه قرار دهید تا خشک شود . بعد آن را در کیسه نخی نخی بریزید و نگه داری کنید .در هنگام نیاز ، آن را شستشو دهید و خیس کنید و بعدا ستفاده نمایید. باقلا را نیز از غلاف درآورید و دو قسمت (دولپه) کنید و بدون شستن ، در مقابل پنکه قراردهید و خشک کنید . باقلا را نیز مثل نخود فرنگی باید در کیسه نخی نگهداری کنید.

حبوبات را چند ساعت قبل ازاستفاده کردن ،بشویید و مدتی در آب گرم خیس دهید.

نکات مهم درمورد خشک کردن سبزی ها

سبزی جات را خرد نکنید .ابتدا فقط  برگ های خراب آن ها راجدا کنید و به همان شکل خیس بدهید و تمیز بشویید .سپس آن ها را در صافی بریزید تا آب اضافه جدا شود یا به کمک وسیله ای که آب سبزی را جدا می کند، آب گیری کنید.سبزی جات را مقابل پنکه قراردهید تا خشک شوند. در آخر برگ ها را از ساقه جدا و در کیسه های نخی نگهداری کنید و به مرور مورد استفاده قرار دهید. گوجه فرنگی را نیز می توانید از وسط  نصف و با کمی نمک خشک کنید.

هر نوع سبزی را در کیسه مخصوص خودنگهداری کنید.

حتما میوه و سبزیجات رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در صبح زود یا اول شب، فورا خشک می‌شوند، طعم و بوی بهتری دارند.

در صورتی که سبزیجاتی که انتخاب می‌کنید کاملا رسیده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت.البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت می‌شوند و نمی‌توان آنها را مصرف کرد. برای خشک کردن سبزیجاتابتدا آنها را در تشتی از آب سرد غوطه‌ور کنید. آب سرد به حفظ تازگی سبزیجات کمک می‌کند.
حتما قسمت‌های کال، کپک‌زده یا فیبردار سبزیجات را حین برش زدن جدا کنید چون می‌توانند عاملی برای رشد باکتری‌ها باشند.

متاسفانه سبزیجات حاوی نوعی از ترکیبات ارگانیک هستند که به آن آنزیم می‌گویند و به همین دلیل خیلی سریع کپک می‌زنند. به همین دلیل است که سبزیجات تازه سریع‌تر از میوه‌هاخراب می‌شوند. تنها راه برای متوقف کردن فعالیت این آنزیم‌ها جوشاندن چند دقیقه‌ای سبزیجات در آب جوش یا بخار آب قبل از خشک کردن است. به این طریق بسیاری از باکتری‌ها و کپک‌ها از بین می‌روند و در ضمن سبزیجات سریع‌تر خشک شده و رنگ و طعم آنها بهتر حفظ می‌شود.
در مورد سبزیجاتی که به روش صنعتی خشک می‌شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نیاز به مدت 2 ساعت خیسانده شوند. در نهایت ساده‌ترین روش خشک کردن سبزیجات که در خانه امکان‌پذیر است، خشک کردن در هوای آزاد است. ترجیحا بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایهخشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند.
وقتی سبزیجات به طور کامل خشک شد، باید آنها را به ظروف پلاستیکی شیشه‌ای دربسته انتقال داد و در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری کرد، مدت زمانی که می‌توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد.در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ‌شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین A و Cخود را از دست می‌دهند. معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب سبزیجات خشک را می‌توان برای مدت یک سال استفاده کرد.

برای خشک کردن سبزیجات 3 روش وجود دارد:
 
خشک کردن زیر نور آفتاب
 
خشک کردن به روش صنعتی
خشک کردن در فر

روش خشک کردن میوه
روش اول:هر نوع میوه ای را به دلخواه پس از شستشو و هر کدام که می‌شود با پوست نیز مصرف کرد را برش داده و حلقه حلقه کنید و بر روی فویل یا سینی که روی شوفاژ یا فن قرار داده اید پهن کنید. از یک پارچه ی تمیز وسفید استفاده کرده و روی آنها را بپوشانید تا نور مستقیم به آنها نرسد که اگر شوفاژ یا فن در جای تاریکی باشد بهتر بوده و نیازی به پارچه نخواهد بود. پس از یک روز برای جلوگیری از چسبیدن میوه ها به فویل یا سینی آنها را بر گردانده و جابه جا کنید تقریبا با این روش پس از سه تا چهار روز میوه های خشک شما آماده خواهند بود.
روش دوم:میوه های شسته و آماده شده را بر روی سینی یا روی پارچه ی سفید تمیزی که روی یک میز یا سطحی که از زمین بالا تر است پهن کرده اید بریزید ودر جایی کاملا خشک و تاریک قرار دهید و باز پس از یک روز آنها را برگردانده و جابه جا نمایید .در این روش که طبیعی تر و بهتر است، بین 7 تا 8 روز طول می کشد تا میوه های شما خشک و برای مصرف آماده شوند.

بدلیل استفاده از شربت چیپس پرتقال طعم خوبی خواهد داشت و تلخی کمی که در چیپس های پرتقال بازاری وجود دارد در ان وجود نخواهد داشت ( چیپس پرتقال را در زمان حلقه شدن نباید زیاد نازک ببرید.)

از انواع میوهها ( سیب ، موز ، پرتقال ، توت فرنگی ، کیوی ، خرمالو ، آلو ، زردآلو و … ) میتوانید برای تهیه چیپس میوه استفاده کنید ، میوه های مانند موز و توت فرنگی باید بافت محکمی داشته باشند و میوه های له شده مناسب خشک کردن نمیباشد.

نحوه خشک کردن زردآلو در فر

برای خشک کردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نیم کرده ، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید . فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید . لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند . وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .

 

جستجو
عضویت
اوقات شرعی

اوقات شرعی به افق کرمان

اذان صبح 04:22:42
طلوع خورشید 05:41:29
اذان ظهر 11:24:15
غروب خورشید 17:06:38
اذان مغرب 17:22:39
نظر سنجی
نظر شما در مورد وب سایت مهدی الامم چیست ؟